rmodal.js

Politica de confidentialitate

Politica privind confidențialitatea

 

 Această Notificare privind confidențialitatea explică modul în care colectăm, folosim și protejăm orice informație despre dvs. De asemenea, vă spune și cum să ne contactați dacă aveți întrebări despre aceasta, lucru pentru care vom fi mai mult decât fericiți să răspundem. Dacă sunteți interesat de ceea ce facem cu cookie-urile și tehnologiile similare, va rugam consultați Politica noastra privind modulele cookie.

 

Putem modifica această Politica din când în când; asadar, vă rugăm să verificați regulat aceasta Politica de confidentialitate pentru orice actualizări.

 

Oferim o gamă largă de servicii legate de închirierea de mașini online, inclusiv produse și servicii precum asigurare, prin intermediul site-ului nostru, aplicații mobile, e-mailuri și mesaje text, retele de socializare („platforme”) iar in acest sens vom avea nevoie sa incheiem si diverse contracte de servicii. Această Politica se aplică tuturor datelor cu caracter personal pe care le colectăm în timp ce realizăm actiunile descrise mai sus sau când ne contactați prin e-mail, chat live, telefon sau postare.

 

1. Datele cu caracter personal

Datele cu caracter personal sunt informatii care vizeaza o persoana ce poate fi identificata prin aceste date, prin coroborare sau nu cu alte informatii. Exemple uzuale de date cu caracter personal prelucrate de catre Klass Wagen in timpul operatiunilor zilnice includ nume, adrese, numere de telefon precum si alte detalii de contact, permis de conducere etc.

 

2. Datele cu caracter personal pe care ni le furnizați

 

a) Daca sunteti un client / potential client al KLASS WAGEN:

Nu vă putem ajuta să faceți o rezervare sau să solicitați o ofertă fără a primi de la dvs anumite informații. In vederea obtinerii unei rezervari sau a a unei oferte de rezervare, vă solicitam informatiile esentiale de care avem nevoie pentru a vă oferi serviciile solicitate. Acestea pot include numele, vârsta, data și locul nașterii și datele de contact (e-mail, adresă și număr de telefon). Pot include si informații de identificare, precum pașaport, carte de identitate și permis de conducere sau informatii necesare pentru plati (card sau conturi bancare).

 În plus, colectăm informații de pe calculatorul dvs. atunci când utilizați una dintre platformele noastre, chiar dacă nu efectuați o rezervare iar in acest sens va rugam sa consultati si Politica noastra privind modulele cookies, disponibila aici. Aceasta poate include adresa IP, navigatorul pe care îl utilizați și setările de limbă.

Dacă ne contactați (de exemplu prin telefon, prin e-mail sau prin rețelele sociale), vom colecta informații de la dvs. și de acolo.

După efectuarea rezervării, sub rezerva acordului dvs. vă putem solicita să oferiți o recenzie pentru a ne ajuta să ne îmbunătățim serviciile și pentru a ne ajuta să ne asigurăm că viitorii clienți vor beneficia de servicii de calitate.

 

Datele cu caracter personal pe care ni le furnizați despre alte persoane

Puteți face o rezervare în numele altcuiva, de exemplu, un prieten, membru de familie sau coleg. Dacă faceți acest lucru, asigurați-vă că acea persoană știe că ne dați detaliile sale și că a acceptat modul în care îi gestionăm datele cu caracter personal (după cum este descris în această Notificare). Aceasta este responsabilitatea dvs.

Date cu caracter personal colectate automat

Când efectuați o rezervare, înregistrăm pe ce platformă a fost făcută și cum ați ajuns la platforma noastră (de exemplu, dacă ați venit de pe un alt site).

Chiar dacă nu ajungeți să efectuați o rezervare, putem colecta automat anumite informații când vizitați platformele noastre iar in acest sens va rugam sa consultati Politica noastra privind modulele cookie.

Date cu caracter personal pe care le primim de la alte companii

De asemenea, putem obține informații despre dvs. de pe platformele de rețele sociale, partenerii noștri de afaceri și alte părți terțe. De exemplu:

  • Lucrăm cu parteneri de afaceri afiliați pentru a oferi serviciile noastre pe alte platforme. Când efectuați o rezervare pe una dintre aceste platforme, se poate să împărtășim datele dvs. cu caracter personal cu acestea, iar acestea pot împărtăși datele dvs. personale cu noi.
  • Companiile care furnizează serviciile pe care le-ați rezervat prin intermediul platformelor noastre pot avea nevoie să ne trimită informații despre dvs. - de exemplu, dacă rezervarea dvs. duce la o reclamație de asigurare sau o dispută ce privește serviciul pentru clienți.

De asemenea, partenerii noștri de afaceri ne pot trimite informații despre dvs. care ne pot ajuta să vă afișăm anunțuri mai relevante.

Putem combina oricare dintre aceste informații cu informațiile pe care ni le oferiți direct.

b) Daca sunteti un colaborator / reprezentant / angajat al unui colaborator KLASS WAGEN:

 

Putem obtine date cu caracter personal despre dvs. atunci cand prestati un serviciu pentru noi sau cand interactionati cu noi in cursul activitatii noastre. Principalele categorii de date pe care le putem prelucra in aceste situatii includ: informatii de contact (nume, prenume, adresa de domiciliu, numar telefon) sau informatii de identificare (carte de identitate, pasaport) sau informatii necesare pentru plati (card sau conturi bancare).

Consultați „De ce colectăm și folosim datele dvs. cu caracter personal?” pentru detalii.

 

3. De ce colectăm și folosim datele dvs. cu caracter personal?

 

a) Daca sunteti un client / potential client al KLASS WAGEN:

Vă solicităm datele cu caracter personal pentru a vă putea rezerva mașina și pentru a ne asigura că beneficiați de cel mai bun serviciu posibil. Acestea sunt principalele motive pentru care colectăm datele dvs. cu caracter personal, dar există și alte motive.

Putem folosi datele dvs. cu caracter personal în următoarele moduri:

  • Rezervări: În primul rând, folosim datele dvs. cu caracter personal pentru a realiza și a gestiona rezervarea dvs. (sau alt produs sau serviciu, cum ar fi asigurarea).
  • Serviciu clienți: Echipa noastra de serviciu clienți are nevoie de detaliile dvs. pentru a vă ajuta, de exemplu, să faceți o rezervare sau să vă răspundă la orice întrebări pe care le aveți înainte, în timpul sau după efectuarea rezervarii.
  • Recenzii clienți: Putem folosi datele dvs. de contact pentru a vă trimite un chestionar scurt despre rezervarea dvs. sau a va solicita sa ne oferiti o recenzie pe una din platformele de social media (Facebook, Google). Acest lucru ne ajută să înțelegem și să îmbunătățim serviciile noastre. Recenzia dvs. va ajuta clienții viitori să facă alegerea potrivită și ne va ajuta partenerii de afaceri să își îmbunătățească serviciile pe care le oferă. Prin trimiterea unei recenzii, sunteți de acord că aceasta poate fi afișată.
  • Activități de marketing: De asemenea, folosim datele dvs. cu caracter personal pentru activitățile de marketing, care vor include: contactarea prin telefon, e-mail sau SMS cu informații despre produsele de asigurare pe care nu le-ați inclus în rezervarea dvs.
  • Comunicarea cu dvs.: Pot exista si alte momente când vă vom contacta prin telefon, e-mail sau SMS, pentru a raspunde intrebarilor si solicitarilor adresate, pentru a derula contractele de inchiriere incheiate sau pentru a finaliza o rezervare pe care ati inceput-o si nu ați finalizat-o.
  • Detectarea și prevenirea fraudei: Pentru a vă oferi un serviciu sigur și demn de încredere, folosim datele dvs. cu caracter personal pentru a detecta și preveni frauda și alte activități ilegale sau nedorite. În mod similar, putem utiliza datele cu caracter personal în scopuri de securitate și evaluare a riscurilor, care pot include verificarea utilizatorilor și a rezervărilor. Acest lucru poate însemna că uneori este posibil să punem în așteptare anumite rezervări.
  • Îmbunătățirea serviciilor noastre: Analizăm datele cu caracter personal pentru a spori funcționalitatea și calitatea serviciilor noastre online și pentru a îmbunătăți întreaga experiență a utilizatorilor nostri. Întotdeauna lucrăm pentru a face platformele noastre mai placute și mai usor de utilizat.
  • Monitorizarea apelurilor: Este posibil să înregistrăm apelurile telefonice efectuate pentru inregistrarea rezervarii sau derularea contractului de inchiriere pentru a ne asigura că oferim în mod continuu un serviciu de cea mai bună calitate.
  • Scopuri juridice: În cele din urmă, în anumite cazuri, este posibil să fie necesar să utilizăm datele dvs. cu caracter personal pentru a rezolva anumite dispute legale, pentru indeplinirea obligatiilor noastre legale sau pentru orice investigații ale autoritatilor publice.

 

b) Daca sunteti un colaborator / reprezentant / angajat al unui colaborator KLASS WAGEN:

Vom prelucra datele cu caracter personal puse la dispozitie de dvs. pentru a ne putea derula activitatea specifica, iar acest lucru va include:

  • Realizarea activitatii noastre: realizarea de diverse sarcini si servicii in legatura cu derularea contractelor de inchiriere incheiate cu clientii nostri sau pentru serviciile suport auxiliare activitatii noastre specifice (e.g. derularea contractelor incheiate cu organizatia dvs. angajatoare sau pe care o reprezentati sau incheiate cu dvs direct).
  • Detectarea și prevenirea fraudei: Pentru a vă oferi un serviciu sigur și demn de încredere clientilor nostri, folosim datele dvs. cu caracter personal pentru a detecta și preveni frauda și alte activități ilegale sau nedorite.
  • Scopuri juridice: În cele din urmă, în anumite cazuri, este posibil să fie necesar să utilizăm datele dvs. cu caracter personal pentru a rezolva anumite dispute legale, pentru indeplinirea obligatiilor noastre legale sau pentru orice investigații ale autoritatilor publice.

 

4. Care este temeiul legal al prelucrarilor de date cu caracter personal?

 

Pentru a vă prelucra astfel datele cu caracter personal, ne bazăm pe următoarele temeiuri legale:

  • Executarea unui contract la care sunteti parte: Trebuie să folosim datele dvs. cu caracter personal pentru a îndeplini orice contract pe care l-ați încheiat cu noi. De exemplu, atunci când rezervați o mașină sau cand reprezentati o entitate cu care am incheiat un contract de colaborare, trebuie să ne dezvaluiti anumite informatii legate de dvs. catre noi pentru a putea incheia contractul.
  • Interese legitime: Putem folosi informațiile dvs. pentru „interesele noastre legitime” (un termen care se aplică oricarei activitati despre care credem că este o parte esențială a desfășurării eficiente a afacerii noastre), în același timp cu respectarea drepturilor dvs. și a legii. De exemplu, pentru a vă oferi cel mai potrivit conținut pe platformele noastre, pentru îmbunătățirea și promovarea produselor și serviciilor noastre.
  • Indeplinirea obligatiilor legale: Putem folosi datele dvs. cu caracter personal pentru aspectele administrative si legale ale activitatii noastre. De exemplu, in cazul in care suntem obligati sa colectam anumite informatii despre clientii nostri in scopuri fiscale sau contabile sau in cazul in care suntem obligati sa prezentam informatii instantelor sau autoritatilor de reglementare.
  • Consimțământ: Ne putem baza pe consimțământul dvs. de a utiliza datele dvs. cu caracter personal în anumite circumstanțe, de exemplu în scopuri de marketing direct, pentru a va contacta in vederea finalizarii unei rezervari sau pentru a afla recenzia dvs. despre calitatea serviciilor oferite de noi. Vă puteți retrage acordul în orice moment prin transmiterea unei solicitari in acest sens catre [email protected] menționând „Confidențialitate” pe la subiect.

 

5. Cu ce părți terțe împărtășim datele dvs. cu caracter personal – și de ce?

 

Există un număr de parteneri de afaceri diverși integrați în serviciile pe care le furnizăm și, în anumite situații, vom putea dezvalui datele dvs. cu caracter personal catre aceștia. Vom dezvalui, de asemenea, datele dvs. altor terțe părți, care pot include furnizori de servicii de plată, parteneri de publicitate și – în unele cazuri – autoritățile publice.

Partenerii noștri de afaceri: Lucrăm cu parteneri de afaceri din întreaga lume. Unii dintre partenerii noștri oferă sau promovează serviciile noastre, ajutându-i și pe ceilalți parteneri de afaceri să ofere și să promoveze propriile servicii legate de călătorie (inclusiv asigurare). Printre partenerii nostri de afaceri se poate numara si grupul Booking Holdings Inc (Agoda.com, Booking.com, priceline.com, KAYAK și OpenTable). Când efectuați o rezervare pe una dintre platformele partenerilor noștri de afaceri, ei ne vor trimite câteva dintre datele cu caracter personal pe care le-ați furnizat. În mod similar, putem trimite partenerilor noștri de afaceri câteva date cu caracter personal referitoare la rezervarea dvs, daca ati colaborat cu acestia in vederea efectuarii rezervarii. Dacă partenerul de afaceri oferă asistență pentru serviciul clienți, le vom trimite detaliile rezervării dvs. de care au nevoie pentru a vă oferi asistența de care aveți nevoie. În oricare dintre aceste cazuri, gestionarea datelor dvs. cu caracter personal este guvernată de notificările de confidențialitate ale acestor parteneri de afaceri. Când efectuați o rezervare pe site-ul web al unui partener de afaceri, va rugam consultati si notificarea privind confidențialitatea a acestora pentru a determina cum acestia vă prelucreaza datele cu caracter personal. Când cumpărați un produs sau un serviciu furnizat de unul dintre partenerii noștri de afaceri, îi vom trimite datele cu caracter personal de care are nevoie pentru a-l furniza. În cele din urmă, de asemenea, este posibil să facem schimb de informații despre utilizatorii noștri cu partenerii de afaceri în scopuri de detectare/prevenire a fraudei, dar numai ceea ce este strict necesar.

Autorități competente: Putem sa dezvaluim datele cu caracter personal si cu autoritățile publice sau de investigație dacă suntem obligați să facem acest lucru prin lege (sau orice reglementare care are putere de lege). Aceasta include ordine judecătorești, citații și ordine care decurg din procese și investigații legale. De asemenea, putem divulga datele dvs. cu caracter personal dacă este strict necesar pentru prevenirea, detectarea sau urmărirea în justiție a fraudei și altor acte criminale. Și ar putea fi necesar să dezvăluim date cu caracter personal autorităților competente pentru a proteja și apăra drepturile sau proprietățile noaste sau drepturile sau proprietățile partenerilor noștri de afaceri.

Furnizori de servicii terțe: Putem folosi furnizori de servicii terțe pentru a prelucra datele dvs. cu caracter personal în numele nostru. De exemplu, le putem folosi pentru a factura serviciile prestate de catre dvs. sau de noi catre dvs, pentru a organiza plati, garantii de plata sau returnarea platii.

Vom verifica orice terta parte cu care intram in contact pentru a ne asigura ca ne pot furniza destule garantii in ceea ce priveste confidentialitatea si securitatea datelor dvs. cu caracter personal. Vom incheia contracte scrise cu acestia in cadrul carora vor exista prevederi privind asigurarea protectiei pe care acestia o vor aplica datelor Dvs. cu caracter personal si a conformitatii acestora cu standardele noastre de securitate a datelor si a restrictiilor transferurilor internationale.

 

 

6. Transferam date in afara Spatiului Economic European?

 

Mentionam ca pot exista situatii in care sa transferam datele cu caracter personal pe care le prelucram in tari din afara Spatiului Economic European (“SEE”), spre exemplu, atunci cand unul dintre furnizorii nostri de servicii utilizeaza personal sau echipamente localizate in afara SEE – de exemplu, un furnizor de servicii de cloud localizat in Statele Unite ale Americii. Am creat garantii adecvate cu privire la protectia vietii private, drepturile fundamentale si libertatile dvs si cu privire la exercitarea drepturilor dvs., de exemplu stabilim un nivel adecvat de protectie a datelor, de obicei prin Clauzele Contractuale Tip UE bazate pe modelul de clauze emise de Comisia UE sau alte mecanisme disponibile. In cazul in care se doreste consultarea unei copii a oricaror prevederi relevante, va rugam sa ne contactati.

 

7. Ce proceduri de securitate aplicăm pentru a proteja datele cu caracter personal?

 

Sistemele și procedurile noastre de afaceri au fost intocmite astfel incat sa includa toate măsurile rezonabile pentru a vă proteja datele cu caracter personal și pentru a le ocroti împotriva accesarii  neautorizate sau distrugerii, în conformitate cu legislatia romana și europeana privind protecția datelor. De asemenea, avem proceduri și restricții specifice de securitate (atât tehnice, cât și fizice) care limitează accesul la și utilizarea oricăror date cu caracter personal pe care le deținem. Numai personalul autorizat poate accesa datele cu caracter personal și numai din motive specifice, autorizate.

 

8. Cum tratăm datele cu caracter personal ale copiilor?

 

Nu oferim servicii copiilor sub vârsta de 18 ani și ne rezervăm dreptul de a șterge orice informație pe care o putem primi de la un copil sub această vârstă. Este posibil să primim informații despre copii în anumite situații, cum ar fi o reclamație de asigurare sau o dispută ce privește serviciul pentru clienți. Dacă se întâmplă acest lucru, vom colecta și utiliza acele informații numai cu acordul părintelui sau tutorelui copilului.

 

9. Cat timp pastram datele dvs. cu caracter personal?

 

Perioada de timp pentru care pastram informatiile dvs personale depinde de scopul pentru care au fost obtinute si de natura acestora. Vom pastra informatiile dvs personale nu mai mult decat este necesar pentru a indeplini scopurile descrise in aceasta Notificarea privind Confidentialitatea, cu exceptia cazului in care legea permite o perioada de stocare mai mare. Am implementat masuri adecvate pentru a ne asigura ca informatiile dvs personale sunt distruse in siguranta in timp util si intr-un mod consecvent atunci cand acestea nu mai sunt necesare si nu mai sunt prelucrate de noi.

In anumite situatii este posibil sa stocam informatiile dvs personale pe perioade mai lungi de timp, astfel incat sa avem o evidenta exacta a relatiilor dvs cu noi in cazul oricaror plangeri sau provocari sau in cazul in care consideram in mod rezonabil ca exista perspectiva unui litigiu in legatura cu informatiile sau relatiile dvs. personale. 

 

10. Ce drepturi aveti in legatura cu datele cu caracter personal pe care ni le-ați furnizat?

 

Sub rezerva a anumitor exceptii si in unele cazuri, in functie de activitatea de prelucrare pe care o intreprindem, aveti dreptul sa solicitati acces la corectarea sau stergerea datelor dvs. personale, precum si sa solicitati transferarea datelor. De asemenea, in anumite cazuri aveti dreptul de a va opune procesarii datelor dvs. personale. In cazul in care va procesam datele personale in baza consimtamantului dvs., acesta poate fi retras de catre dvs. in viitor, in orice moment. De asemenea, puteti depune o plangere la o autoritate de supraveghere.

Daca aveti nevoie de mai multe informatii in ceea ce priveste drepturile dvs. privind prelucrarea datelor cu caracter personal, inclusiv drepturile dvs. privind accesul la date, corectarea datelor incorecte, va rugam sa ne contactati si sa transmiteti un e-mail la [email protected]. Va putem solicita informatii suplimentare pentru a va confirma identitatea si pentru motive de securitate, inainte de a va dezvalui informatiile personale solicitate. Ne rezervam dreptul de a percepe o taxa in cazul in care acest lucru este permis de lege, de exemplu daca solicitarea dvs este vadit nefondata sau excesiva.

Daca in opinia dvs. ne-am incalcat obligatiile care ne revin in ceea ce priveste protectia datelor cu caracter personal, puteti transmite o plangere Autoritatii Nationale de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal, cu adresa in: B-dul G-ral. Gheorghe Magheru 28-30, Sector 1, cod postal 010336, Bucuresti, Romania, [email protected].

 

11. Cine este responsabil pentru prelucrarea datelor cu caracter personal pe platformele noastre?

 

Klass Wagen SRL (cu numele comercial Klass Wagen) controlează prelucrarea datelor cu caracter personal pe platformele sale, actionand ca operator in sensul legii privind protectia datelor cu caracter personal. Klass Wagen SRL este o societate cu răspundere limitată privată, înființată sub incidența legilor din Romania, și are sediul pe str. Ferme E, nr.7, Otopeni, jud. Ilfov, Romania.

Dacă aveți întrebări, preocupări sau comentarii referitoare la practicile noastre sau la această Notificare privind confidențialitatea, trimiteți un e-mail la [email protected]

 

12. Ce reprezinta dezabonarea?

 

Daca nu doriti sa beneficiati de ofertele speciale, reducerile de pret si suportul echipei Klass Wagen in vederea finalizarii rezervarii dumnevoastra, va rugam sa folositi butonul Dezabonare.

 

Contact Dezabonare